Welkom bij Studio Do

Ik ben dol op nieuwe dingen. Nieuwe naam, nieuwe huisstijl, nieuwe website, nieuwe werkruimte. Gewoon alles tegelijk. En dan staat in één keer Studio Do, de plek waar stijl, identiteit en je naaimachine samen komen.

Voor Studio Do had ik wel een aanloopje nodig. In 2008 begon ik al met het geven van naailessen onder de naam Atelier ByDo. Ik deed dat naast mijn studie tot ik drie jaar later de knoop doorhakte: ik word (ben!) ondernemer. Een bezoekje aan de KVK was zo gepiept en toen begon het avontuur pas echt. Ik wilde cursisten en klanten beter kunnen begeleiden in het kiezen van stoffen pasvormen. Daarom deed ik bij RSO een opleiding tot image consultant. Het uiterlijk analyseren en daarbij tot in detail de juiste kleding vinden. Ik merkte al snel dat de kleding die we het liefste dragen veel meer over innerlijk dan over uiterlijk gaat. Ik denk zelfs dat ik mijn kleuradviezen nog nooit voor 100% op het uiterlijk heb gebaseerd. De persoonlijkheid speelt altijd mee.

Mijn kleur- en stijlsessies gaan wel altijd over kleur en kleding, maar namen altijd een detour langs persoonlijke thema’s. Wie ben je? Wat wil je? Waar verlang je naar? Dat geeft mij veel mee informatie over de kleding die bij je past dan je maat of figuurtype. Veel meer stijlcoaching dan stijladvies dus. Gezien ik graag goed beslagen ten ijs kom, deed ik een opleiding tot life coach bij het Atma Instituut. Omdat ik de thema’s jezelf zijn d.m.v. kleding en lekker creatief naaien moeilijk te verenigen vond, startte ik met Meer dan stijl naast het atelier. Twee ondernemingen die nu weer één zijn geworden in Studio Do. Want het één kan niet zonder het ander.

 

Creatief

Met de kleding die je draagt, geef je uitdrukking aan wie je bent. Je kunt je eigenheid laten zien met de kleding die je koopt of maakt. Je aankleden is een creatieve daad. Je vormt er bewust of onbewust je identiteit mee. Als je handig bent met de naaimachine ben je zo goed als onbeperkt in je persoonlijke expressie. Door kleding zelf te maken of aan te passen kom je tot een outfit die 100% jij is. Door je garderobe creëer jij een beeld van jezelf (voor jezelf en naar de buitenwereld toe). Hoe fijn als je het dan precies kunt maken zoals je wilt. Er is altijd een wisselwerking tussen uiterlijk en identiteit. Dus niet: de kleren maken de man, maar het versmelten van innerlijk en uiterlijk. Als ik mijn serieuze kant laat spreken, kan dat soms wat zwaar klinken. Maar vergeet niet: creëren is leuk. Het is spelen en experimenteren. Daarom blijf ik mijn werk zo leuk vinden en daarom blijven de meeste klanten zo lang plakken. Creëren is leuk, alles mag, niks is te gek.

 

Do nieuwe stijl

Studio Do gaat dus niet alleen over kleding maken en het gaat ook niet alleen over welke kleding staat mij leuk. Jezelf zijn is een creatieproces en dat creëren doen we in de breedste zin van het woord. Je creativiteit prikkelen, je naai skills verbeteren, ontdekken wat echt bij je past (in kleding en daarbuiten, een nieuwe garderobe samenstellen. Welke workshop of sessie je ook kiest, het komt allemaal aan bod.

Nieuwsgierig naar mijn aanbod? Kijk dan verder bij naailessen, kleur & stijl of persoonlijke ontwikkeling.

Nieuwsgierig naar mij? Lees dan verder bij over mij.

Scroll naar boven