Stijlcoaching

De kleding die je draagt, kies je niet zomaar. Het laat zien wie je bent en waar je vandaan komt. Een reis door je kledingkast laat zien welke weg jij als persoon hebt afgelegd.

Heb je een fijn gevoel voor kleur, materialen en kwaliteit, dan is kleding niet alleen de perfecte tool om jezelf uit te drukken, maar ook om meer jezelf te zijn. En het goede nieuws is: dat gevoel kun je ontwikkelen. Zo ontwikkel je ook meteen een garderobe waar je van houdt: omdat je jezelf erin terug ziet, omdat je weg bent van elk afzonderlijk kledingstuk, omdat je makkelijk combinaties kunt maken, omdat je in deze kleding jezelf kunt en mag zijn.

Toch staat er vaak nog wat in de weg om die droomgarderobe te bereiken. Ik zie vaak genoeg dat mensen blijven hangen in hun oude kleding en oude ik, in de norm, in trends die eigenlijk niet bij hen passen. Jezelf goed kleden is jezelf goed kennen. Om dat in beeld te brengen help ik je graag.

Mijn werkwijze is out of the box, persoonlijk, verdiepend, inspirerend en met een knipoog. Ik ga je geen universele moderegels opleggen, maar help je juist dicht bij jezelf te blijven. Zo creëren we samen een garderobe waarin jij je ontspannen jezelf voelt.

Wat gaan we doen?

 • Eerst brengen we in beeld wie jij bent als persoon. Ik onderwerp je aan een vragenvuur, omdat ik je wil leren kennen. Wat zijn jou bijzonderheden en wat maakt je alledaags? Waarover kun jij vol passie vertellen? In de dingen waar je van houdt en de manier waarop je de dingen het liefst doet, daarin ligt jouw stijl verscholen.
 • Wat jou maakt tot wie je bent, vertalen we naar woord en beeld. Daarvoor heb ik allerlei creatieve werkvormen in petto, zodat jouw kern moeiteloos naar voren komt.
 • Ik leer je de taal van kleding. Door te spelen met kleur, pasvorm, dessin en materiaal ontdek je hoe je verschillende kanten van jezelf kunt versterken of verzachten. Hierdoor zul je merken wat voor jou goed voelt en wat je nieuwsgierig maakt naar meer.
 • Je krijgt een styling tool mee waarmee jij eigen kledingkeuzes kunt maken.
 • Samen duiken we in jouw kledingkast. Shoppen in eigen kast, want vaak hangen er combinaties op je te wachten die je zelf nog niet eerder had gemaakt. Ook ontdek je wat je nog wil kopen of maken. Jouw kledingverlangen geven we vorm.

Wat is het verschil met een normaal stijladvies?

 • Bij stijladvies ligt de nadruk op je uiterlijke kenmerken. Ik werk vanuit persoonlijkheid. We maken zichtbaar wie je bent. Het uiterlijk volgt vanzelf.
 • Bij advies krijg je te horen wat bij je past op basis van vakkennis. Stijlcoaching is een ontdekkingsreis in je eigen kledingkast. Mijn kennis staat ten dienste van wat jou maakt tot wie je bent.
 • Veel stylisten gaan uit van figuurtypes met als doel: allemaal zoveel mogelijk op een zandloper lijken. Ik houd juist van diversiteit. Laten we omarmen dat we er allemaal anders uitzien. Als jij bijvoorbeeld je volle heupen mooi vindt, omdat je daarmee je vrouwelijkheid laat zien, waarom zouden we die dan verstoppen? Dus body positivity boven stijldogma's. Schoonheidsidealen gooien we uit het raam.
 • Daarom krijg je van mij geen do's en dont's. Ik geef je de vrije keuze in wat je wil benadrukken of verzachten.
 • Daarmee ontwikkel je niet alleen een persoonlijke stijl, het geeft je ook de handvatten om je kledingkast te fine tunen als je jezelf verder ontwikkelt. Als mens ben je immers nooit af, dus je kledingkast ook niet.
 • Oh ja, niet onbelangrijk: we gaan dus niet voor "er mooi uitzien". Het resultaat van stijlcoaching is je mooi voelen op je eigen manier.

 

De ingrediënten van een geslaagde outfit

We doen het elke dag: aankleden. Daarbij maak je allerlei praktische overwegingen. Hoe warm is het? Gaat het regenen? Ga je met de auto of de fiets? Het zijn de dingen waar je vaak wel bewust bij stilstaat. Vervolgens wordt je kledingkeuze ook bepaald door wat je die dag gaat doen. Waar ga je naartoe en welke rol speel je daar? En dan is er nog het allerbelangrijkste wat maakt of een outfit bij je past: je identiteit. Zo zijn er allerlei factoren die belangrijk zijn om je comfortabel te voelen in de kleding die je draagt. Tijdens een stijltraject maak ik je bewust van die factoren en leer ik je te spelen met kleur, pasvorm, materialen, dessins en accessoires. Zo word je een pro in het bepalen van je eigen stijl.

Zichtbaarheid en eigenheid

Je eigen stijl is een medaille met twee kanten. Aan de ene kant geeft jouw stijl je een gevoel van zelf. Het stimuleert je zelfvertrouwen, je krijgt een positiever zelfbeeld en je ontdekt wat werkt voor jou. Niet alleen in je kledingkast, want je stijl heeft op veel meer betrekking dan alleen de kleding die je draagt. Je neemt het mee in alle keuzes die je maakt. Je stijl maakt je duidelijk hoe jij de dingen op je eigen manier kunt doen.En bij mij in de studio vertaal je dat toevallig naar je kleding. Dat zorgt ervoor dat je blij wordt als je in de spiegel kijkt. Want daarin zie je aan de buiten kant weerspiegeld hoe je je van binnen voelt of wil voelen.

En dat is niet alleen zichtbaar voor jou als jij in de spiegel kijkt. Anderen gaan dat ook zien (en daarmee zijn we bij de andere kant van de medaille beland). Door je eigen stijl te creëren ga je vanzelf uitstralen wat jou eigen maakt. Dat ziet er voor iedereen anders uit, ook al lijk je nog zo op elkaar. Neem nou mij en Anneke (met wie ik de opleiding Uiterlijk en Identiteit geef). Allebei zijn we creatief en hebben we een beschouwende kant, maar we voelen ons niet thuis in elkaars kleding. Anneke maakt haar innerlijke kracht graag zichtbaar op een elegante manier. Ik wil graag spelen en open zijn. We herkennen zoveel in elkaar, maar toch zijn we anders. En dat mag gezien worden!

Zo mag dat wat jou eigen maakt ook gezien worden. Je hoeft niet te lijken op een ander (ook niet op mij). Je hoeft niet mee te doen met de laatste modetrends. Ook mag je je eindelijk bevrijden van die kleding die je eigenlijk toch al niet graag aantrok. Je mag ontspannen in de kleding die je draagt, want dan gaan er fantastische dingen gebeuren.

stijlcoaching

En dan nu concreet...

Omdat stijlcoaching zo persoonlijk is, ziet een traject er voor iedereen anders uit. Ik stel een programma voor jou persoonlijk samen. Om dat te kunnen, starten we met een vrijblijvende intake. Ik krijg dan zicht op wat jij wil bereiken en jij kunt nog eens dubbelchecken of je met mij in zee wil. Aan het eind van de intake maken we een inschatting van het aantal stijlsessies dat wel inplannen en de kosten die daarbij horen. In de praktijk komt dat (meestal) op het volgende neer:

 • We spreken minimaal drie sessies van maximaal 2 uur af. Daarvan kom ik één keer bij je thuis, zodat we jouw hele garderobe bij de hand hebben.
 • Tussen de afspraken door houden we contact over je voortgang en krijg je huiswerkopdrachten.
 • De oefeningen en jouw stijlidentiteit leggen we vast in een werkmap.
 • De kosten voor drie sessies bedragen €675,00. Voor extra sessies betaal je €85,00 per uur extra. Buiten Nijmegen worden ook reiskosten in rekening gebracht.
Scroll naar boven