Naailes & workshops

Als je handig bent met naald, draad en naaimachine gaat er een wereld voor je open. Daarom is het zo fijn om naailes te combineren met een kleuradvies of stijltraject.

De perfecte garderobe is zelf gemaakt. Dat hoeft niet helemaal van scratch. Door bestaande kleding aan te passen kun je al je eigen stijl creƫren en kleding laten aansluiten op jouw pasvorm. Als je groots droomt begin je natuurlijk bij een patroon en maak je steekje voor steekje je garderobe zelf.

Wat is het fijne van zelf kleding maken?

  • Creatief bezig zijn en met je handen werken.
  • Kleding speciaal op jouw maat gemaakt.
  • Zelf ontwerpen en maken in je eigen stijl.
  • Textiel upcyclen en je kledingkast verduurzamen.

Naailes

Elke week twee uur naailes om te werken aan je eigen projecten in gezellige groepen. Alle niveaus zitten door elkaar zodat je elkaar inspireert en van elkaar leert. Omdat leren naaien en je eigen stijl ontwikkelen hand in hand gaan, is er geen verplicht programma. Je kunt starten met de projecten van de basiscursus, maar je kunt ook meteen met patronen aan de slag. Zo ga je maken wat je ook echt gaat dragen. Lees meer...

Strippenkaart

Liever af en toe aansluiten? Dat kan met een strippenkaart. Je werkt dan thuis aan je projecten en zodra je vragen hebt, kom je naar de les. Er is een app groep waarin wekelijks gedeeld wordt bij welke groepen er plek is of je benaderd me persoonlijk voor een afspraak. Lees meer...

Workshops

Korte workshops waarbij je in een paar uur een leuk project maakt of je juist verdiept in technieken. Van een rokje in een ochtend tot het tekenen van je eigen patronen.

Kijk hier voor een overzicht van alle workshops of kijk in de agenda voor het actuele aanbod.

 

Docenten

Dorine

Het superbrein achter Studio Do. Ik geef intussen al 15 jaar naailes. Ik heb alles al voorbij zien komen: trouwjurken, cosplay kostuums, gewoon ontzettend leuke kleding. Elke uitdaging grijp ik aan, dus kom maar op met de verzoeknummers!

Meer over mij lees je hier.

Anna

Nijmeegse ontwerpster Anna Treurniet maakt tassen, portemonnees en sieraden van duurzame materialen. Na een studie schilderen aan de KABK behaalde ze in 2011 in Arnhem haar coupeuse-diploma . Tijdens deze opleiding kwam ze ook in aanraking met tassen maken, en deed er daarom nog een opleiding tassen & lederwaren achteraan. Gegrepen door dit degelijke materiaal maakte zij afgelopen 10 jaar verschillende collecties, die steeds duurzamer werden. Elke keer weer op zoek naar de beste ritsen, het duurzaamste leer of een ander innovatief materiaal zoals ananasvezel, het liefst zo dichtbij mogelijk geproduceerd. Al haar tassen en accessoires maakt ze zelf in haar atelier in de NYMA Makersplaats. Vanaf 2017 geeft Anna les voor Studio Do.

Scroll naar boven