Workshops

In de agenda vind je een actueel aanbod van de workshops. Staat de workshop van jouw keuze er niet bij? Neem snel contact met me op, dan plannen we het samen in.

Basiscursus

Kruip je voor het eerst achter de naaimachine? Ik heb een aantal goede beginnersprojecten voor je op een rij gezet. In zes lessen maak je een speldenkussen, tas, stretch rokje en etui. Intussen leer je de belangrijkste technieken, zodat je hierna kunt doorstromen in de naailessen of thuis aan eigen projecten kunt werken.

Bij de basiscursus hoort een boek met een beschrijving van alle projecten en algemene tips en trucs.

Niveau: beginners
Lessen: 6 lessen van 2 uur
Prijs: €145,00 inclusief werkboek, exclusief materiaal
Voor deze workshop kun je gebruik maken van de meedoenregeling.

Je kunt het lesprogramma van de basiscursus ook volgen tijdens de reguliere naailessen. Je hebt dan tien in plaats van zes lessen, dus is er ook ruimte voor extra projecten.

Rokje in een avond/middag/ochtend

Tijdens deze workshop ga je een leuke basisrok maken in slechts een paar uur tijd. We gaan geen moeilijke technieken toepassen, zoals ritsen inzetten en knoopsgaten maken, dus ook beginnende naaisters kunnen meteen aan de slag. Je krijgt het patroon mee naar huis, zodat je zelf nog veel meer leuke rokjes kan maken.

Niveau: beginners
Lessen: 1 les van 3 uur
Prijs: €65,00 inclusief materiaal en patroon
Voor deze workshop kun je gebruik maken van de meedoenregeling.

Patroon aanpassen: van radarpatroon naar persoonlijke pasvorm en ontwerp

Weet jij niet welke in welke maat je jouw patroon moet tekenen? Of val je niet binnen één maat van de maattabel? En zit daardoor je zelfgemaakte kleding niet goed? Of vind je het patroon leuk, maar zou je eigenlijk een andere halslijn of mouwen willen? Tijdens deze workshop leer je alle hacks die je nodig hebt om van een kant-en-klaar patroon een patroon in jouw eigen maten te maken. Zo creëer je een goede basispatronen in een handomdraai waarmee je eindeloos kunt variëren.

Voor je deze workshop volgt is het handig als je al een paar keer met radarpatronen gewerkt hebt. Je weet dan al een beetje hoe patroondelen eruit zien en wat er logisch uit ziet en wat niet.

Niveau: gemiddeld
Duur: 1 lessen van 5 uur
Prijs: €75,00

Stoffenkennis

Zelf kleding maken is ontzettend leuk, maar hoe kies je nu de juiste stof voor het patroon dat je gaat maken? Wat is het verschil tussen viscose en satijn? Wanneer kies je voor een weefsel of een breisel? En hoe herken je al de verschillende stoffen?

Tijdens deze cursusdag neem ik je mee in de wereld van textiel. Van welke grondstoffen het gemaakt wordt, welke breisels en weefsels je waarvoor gebruikt, hoe je die herkent en natuurlijk hoe je duurzame keuzes kunt maken.

We gaan je stoffen (letterlijk en figuurlijk) ontleden. Voel je vrij om lappen mee te nemen waarvan je niet weet wat het is of wat je ervan moet maken.

De cursus bestaat uit 1 dag. Je krijgt niet alleen heel veel informatie, bij de cursus hoort ook een map met een naslagwerk en waarin je je eigen stalencollectie kunt opbouwen. Na de cursus kun jij stoffen shoppen als een pro!

Niveau: alle niveaus
Les: 1 dag van 10u00 – 16u00
Prijs: €95,00
deelname is inclusief, koffie, thee, lunch en werkbladen

Verken je lockmachine

Met een lockmachine kan je naden prachtig afwerken en het werkt lekker snel. Maar soms is het ook wel lastig met inrijgen en instellingen. En wat kan je er nog meer mee, behalve naaien en afwerken tegelijk? Daarmee gaan we aan de slag in deze korte workshop.

Niveau: gemiddeld tot gevorderd
Lessen: 1 les van 3 uur
Prijs: €45,00

Scroll naar boven