Workshops

In de agenda vind je een actueel aanbod van de workshops. Staat de workshop van jouw keuze er niet bij? Neem snel contact met me op, dan plannen we het samen in.

Basiscursus

Kruip je voor het eerst achter de naaimachine? Ik heb een aantal goede beginnersprojecten voor je op een rij gezet. In zes lessen maak je een speldenkussen, tas, stretch rokje en etui. Intussen leer je de belangrijkste technieken, zodat je hierna kunt doorstromen in de naailessen of thuis aan eigen projecten kunt werken.

Bij de basiscursus hoort een boek met een beschrijving van alle projecten en algemene tips en trucs.

Niveau: beginners
Lessen: 6 lessen van 2 uur
Prijs: €145,00 inclusief werkboek, exclusief materiaal
Voor deze workshop kun je gebruik maken van de meedoenregeling.

Rokje in een avond/middag/ochtend

Tijdens deze workshop ga je een leuke basisrok maken in slechts een paar uur tijd. We gaan geen moeilijke technieken toepassen, zoals ritsen inzetten en knoopsgaten maken, dus ook beginnende naaisters kunnen meteen aan de slag. Je krijgt het patroon mee naar huis, zodat je zelf nog veel meer leuke rokjes kan maken.

Niveau: beginners
Lessen: 1 les van 3 uur
Prijs: €65,00 inclusief materiaal en patroon
Voor deze workshop kun je gebruik maken van de meedoenregeling.

Verken je lockmachine

Met een lockmachine kan je naden prachtig afwerken en het werkt lekker snel. Maar soms is het ook wel lastig met inrijgen en instellingen. En wat kan je er nog meer mee, behalve naaien en afwerken tegelijk? Daarmee gaan we aan de slag in deze korte workshop.

Niveau: gemiddeld tot gevorderd
Lessen: 1 les van 3 uur
Prijs: €45,00

Spoedcursus ritsen en knoopsgaten

Veel mensen hikken er tegenaan: (blinde) ritsen inzetten en knoopsgaten maken. Heb je al vijf rokjes bijna af, maar kan je jezelf er niet toe zetten de ritsen in te naaien? Of ben je bang je perfecte mantel te verpesten met knoopsgaten? Wij gaan samen uitgebreid oefenen in deze spoedcursus, zodat je voor deze technieken nooit meer je hand hoeft om te draaien.

Niveau: gemiddeld tot gevorderd
Lessen: 1 les van 3 uur
Prijs: €60,00 inclusief materialen

Patroontekenen: een rok voor elke gelegenheid

In zes lessen leer je verschillende rok patronen maken voor bijvoorbeeld een cirkelrok, kokerrok en a-lijnrok. Ook ga je aan de slag met een proefmodel, leer je aanpassingen maken naar pasvorm en krijg je handreikingen om te variëren op je basispatronen.

Voor deze cursus heb je basiskennis van naaien nodig, zodat je de proefmodellen kunt maken. Heb je nog helemaal geen naai-ervaring, dan kun je beter met de basiscursus starten.

Niveau: gemiddeld
Lessen: 6 lessen van 2 uur
Prijs: €155,00 (incl. studio metermaatje en werkmap)

Patroontekenen: basisgarderobe

In acht lessen teken jij de basispatronen waarmee jij je hele garderobe kunt maken: een rok, jurk, mouw, broek en shirt. Ook ga je aan de slag met een proefmodel en leer je aanpassingen maken naar pasvorm. Zo heb jij de basispatronen om al ontwerpen mee te realiseren.

Ervaring met het maken van kleding is vereist. Als je weet hoe de verschillende kledingstukken in elkaar zitten is het makkelijker om ze te tekenen.

Niveau: gemiddeld tot gevorderd
Lessen: 8 lessen van 2 uur en wekelijks ca. 3 uur huiswerk
Prijs: €195,00 (inclusief studio metermaatje en werkmap)

Patronentekenen: van basispatroon naar eigen ontwerp

Met jouw basispatronen kun je alle kleding maken die je zelf wil. Op basis van je eigen wensen en creatieve ideeën leer je hoe je een basispatroon kunt aanpassen naar je eigen ontwerp. Zo leer je coupnaden verplaatsen, mouwvariaties, zakken en nog veel meer.

Elke editie is weer net anders, omdat cursisten met andere vragen en verzoeken komen.

Ervaring met patroontekenen is vereist.

Niveau: gevorderd
Duur: 3 lessen van 2 uur
Prijs: €85,00

Patroon aanpassen: van radarpatroon naar persoonlijke pasvorm

Weet jij niet welke in welke maat je jouw patroon moet tekenen? Of val je niet binnen één maat van de maattabel? En zit daardoor je zelfgemaakte kleding niet goed? Tijdens deze korte cursus leer je alle hacks die je nodig hebt om van een kant-en-klaar patroon een patroon in jouw eigen maten te maken.

Niveau: gemiddeld
Duur: 2 lessen van 2,5 uur
Prijs: €65,00

Stoffenkennis

Zelf kleding maken is ontzettend leuk, maar hoe kies je nu de juiste stof voor het patroon dat je gaat maken? Wat is het verschil tussen viscose en satijn? Wanneer kies je voor een weefsel of een breisel? En hoe herken je al de verschillende stoffen?

Tijdens deze cursusdag neem ik je mee in de wereld van textiel. Van welke grondstoffen het gemaakt wordt, welke breisels en weefsels je waarvoor gebruikt, hoe je die herkent en natuurlijk hoe je duurzame keuzes kunt maken.

We gaan je stoffen (letterlijk en figuurlijk) ontleden. Voel je vrij om lappen mee te nemen waarvan je niet weet wat het is of wat je ervan moet maken.

De cursus bestaat uit 1 dag. Je krijgt niet alleen heel veel informatie, bij de cursus hoort ook een map met een naslagwerk en waarin je je eigen stalencollectie kunt opbouwen. Na de cursus kun jij stoffen shoppen als een pro!

Niveau: alle niveaus
Les: 1 dag van 10u00 – 16u00
Prijs: €95,00
deelname is inclusief, koffie, thee, lunch en werkbladen

Scroll naar boven