Naailes

Wat goed dat je wil starten met naailes. Zelf kleding maken is namelijk het leukste dat er is. Of je nu vorm wil geven aan je creativiteit of je wil onttrekken aan de heersende mode. De garderobe die perfect bij jou past, kan je zelf maken. Ik leer je tijdens de naailes niet alleen naaitechnieken, je krijgt ook inzicht in stofkeuze en het ontwikkelen van je eigen stijl.

De lessen

Elke week heb je twee uur naailes in een groepje van maximaal 6 cursisten. In de lessen werken we met patronen uit tijdschriften zoals Fibre Mood of Knipmode, of je gaat zelf aan de slag met patronen die je hebt gemaakt in de cursus patroontekenen.

De inhoud is vrij. Je mag met het basisprogramma beginnen, maar je kunt ook meteen eigen projecten uitzoeken. Anna en ik helpen je bij het uitzoeken van een project op het juiste niveau.

Tijdens de lessen kun je gebruik maken van een van onze machines. Natuurlijk mag je ook je eigen naaimachine meenemen, maar dat is niet verplicht. Wel neem je zelf materialen mee, zoals spelden, tornmes, meetlint en garen.

Je schrijft je in per periode. Elke periode bestaat uit 10 lessen.

Rooster

maandag 15u00-17u00 (Anna)
maandag 19u30-21u30 (Anna) VOL
dinsdag 19u30-21u30 (Dorine) VOL
woensdag 14u00-16u00 (Dorine) VOL
woensdag 19u30-21u30 (Dorine) VOL
donderdag 19u30-21u30 (Anna) VOL
vrijdag 9u00-11u00 (Dorine)
vrijdag 11u30-13u30 (Dorine) VOL

Vier keer per jaar start er een nieuwe periode van tien lessen.

Periode 1 week 36 t/m 46  (4 september t/m 17 november)
Periode 2 week 47 t/m 6 (20 november t/m 9 februari)
Periode 3 week 7 t/m 17 (19 februari t/m 26 april)
Periode 4 week 19  t/m 28 (6 mei t/m 12 juli)

In juli en augustus (week 29 t/m 35) is er een zomerrooster en kun je per week kijken bij welke naailes je aansluit.

Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

In groepen waar nog plek vrij is, kun je ook halverwege de periode instromen, tegen aangepast tarief.

Kosten

€235,00 per periode.
Er is een kortingstarief is voor mensen met een krappe beurs, bijvoorbeeld mensen in de bijstand of met een minimum inkomen. Denk je dat het kortingstarief op jou van toepassing is, laat het dan vooraf weten. Maak je gebruik van het kortingstarief dan betaal je €215,00.

Meer over betalen, aanmelden en afmelden lees je in de algemene voorwaarden.

Docenten

Dorine

Het superbrein achter Studio Do. Ik geef intussen al 15 jaar naailes. Ik heb alles al voorbij zien komen: trouwjurken, cosplay kostuums, gewoon ontzettend leuke kleding. Elke uitdaging grijp ik aan, dus kom maar op met de verzoeknummers!

Meer over mij lees je hier.

Anna

Nijmeegse ontwerpster Anna Treurniet maakt tassen, portemonnees en sieraden van duurzame materialen. Na een studie schilderen aan de KABK behaalde ze in 2011 in Arnhem haar coupeuse-diploma . Tijdens deze opleiding kwam ze ook in aanraking met tassen maken, en deed er daarom nog een opleiding tassen & lederwaren achteraan. Gegrepen door dit degelijke materiaal maakte zij afgelopen 10 jaar verschillende collecties, die steeds duurzamer werden. Elke keer weer op zoek naar de beste ritsen, het duurzaamste leer of een ander innovatief materiaal zoals ananasvezel, het liefst zo dichtbij mogelijk geproduceerd. Al haar tassen en accessoires maakt ze zelf in haar atelier in de NYMA Makersplaats. Sinds 2017 geeft Anna les voor Studio Do.

Scroll naar boven