Over mij

Eigen stijl, dat is niet alleen iets wat je in je kledingkast tegenkomt. Als je je kleedt naar wie je bent, kom je jouw stijl in alles tegen: woordkeuze, hobby's, vrienden, werk, muziek, vakantiebestemmingen, noem maar op. In (zo ongeveer) 25 jaar kleding maken leerde ik dat elk kledingstuk (vooral de lievelingen) een stukje van jezelf zichtbaar maakt. Kleding is fantastisch speelgoed om verschillende kanten van jezelf te ontdekken. Kleding is ook helend: als je weinig energie hebt kan kleding een oppepper zijn of het kan je een gevoel geven van zindering, van eigenwaarde, als je even niet meer weet waar je het allemaal voor doet. Je kunt kleding doelbewust inzetten of intuïtief kiezen wat bij je past. Het maakt niet zoveel uit, als je maar dicht bij jezelf blijft.

Dat is nou juist het lastige. Zie maar eens te vinden wat 100% jij is. En als je dat hebt gevonden, durf je het dan ook te dragen? Of wil je liever niet uit de toon vallen? Weet je überhaupt wat jou maakt tot wie je bent? Pas je je makkelijk aan of doe je eigengereid wat je wil? Ik gun jou (en ieder mens) de vrijheid om te zijn wie je bent. De dingen doen op jouw manier en dat laten zien in jouw stijl. Of dat nou binnen de gebaande paden is of buiten alle hokjes om. Als jij maar ontspannen jezelf bent.

Ik heb die vrijheid gevonden in mijn eigen stijl en in het zelf maken van kleding. Daarmee ben ik niet meer afhankelijk van modetrends en hoef ik niet met de massa mee. Ook kan ik me (voor een groot deel) losmaken van de onethische en milieuvervuilende praktijken in de mode-industrie. Ik word minder geplaagd door het schoonheidsideaal. Ik maak kleding waarin ik me mooi voel op mijn eigen manier. Descartes zei het al (bijna dan): ik maak dus ik ben.

Er zit zo'n prachtige diversiteit in de mensen.

Dan kan het niet de bedoeling zijn dat we er allemaal hetzelfde uitzien.

Do in de notendop:

  • Creatief. Eigenschap nummer 1. Dus denk ik in plaatjes, fantaseer ik erop los en kom ik altijd met een oplossing.

  • Ik ben de rust zelve. Dat zegt men althans. “Je bent altijd zo rustig”, “Do is helemaal zen”, “wat een engelengeduld. Dit heb ik nu al drie keer gevraagd”. Perfect om mijn knetterbrein in balans te houden.
  • Ik ben heel slecht in dingen volgens het boekje doen. Boekjes zijn er om uit het raam te gooien. Buiten de lijntjes kleuren kan ik dan wel weer heel goed.
  • How it's made. Ik wil weten hoe dingen in elkaar zitten en werken. Als kind sloopte ik wel eens wat om die reden. Je leert er heel veel van en komt daardoor op nieuwe ideeën (echt waar, haal maar eens een colbertje uit elkaar). Het maakt mij tot een praktische onderzoeker.
  • Bosbaden! Soms ben ik er even niet. Niet online in elk geval. Dan dompel ik mij onder in de natuur. Ik kan me daar verwonderen over de schoonheid van het leven. Dat je het vast weet, als ik een beetje traag reageer. 😉

Aan de slag

Werk je net zo graag met je handen als ik, kijk dan snel verder bij naailes & workshops.

Wil jij blij worden als je je kledingkast open trekt en jezelf terug zien in je outfits, kijk dan bij kleur en stijl.

Wil je nieuwe kanten van jezelf ontdekken en ontwikkelen, kijk dan bij persoonlijke ontwikkeling.

 

Nieuwsbrief

Ik loop de deur niet bij je plat hoor. Gewoon een briefje één keer per maand, waarin ik je op de hoogte houd van alle activiteiten en tips geef voor je eigen kledingkast. Klinkt dat goed? Meld je dan snel aan.

Scroll naar boven