Met naailes leer je alle technieken om jouw perfecte garderobe te maken of te upcyclen. Bij Studio Do leer je alles over kleur, kleding en karakter.

Workshop Stoffenkennis

Datum: 09 mrt 2024
Tijd: 10:00 - 16:00
Zaal: NYMA Makersplaats

Zelf kleding maken is ontzettend leuk, maar hoe kies je nu de juiste stof voor het patroon dat je gaat maken? Wat is het verschil tussen viscose en satijn? Wanneer kies je voor een weefsel of een breisel? En hoe herken je al de verschillende stoffen?

Tijdens deze workshop stoffenkennis neem ik je mee in de wereld van textiel. Van welke grondstoffen het gemaakt wordt, welke breisels en weefsels je waarvoor gebruikt, hoe je die herkent en natuurlijk hoe je duurzame keuzes kunt maken.

stoffenkennis

We gaan je stoffen (letterlijk en figuurlijk) ontleden. Voel je vrij om lappen mee te nemen waarvan je niet weet wat het is of wat je ervan moet maken.

De cursus bestaat uit 1 dag. Je krijgt niet alleen heel veel informatie, bij de cursus hoort ook een map met een naslagwerk en waarin je je eigen stalencollectie kunt opbouwen. Na de cursus kun jij stoffen shoppen als een pro!

Workshop stoffenkennis

Niveau: alle niveaus
Les: 1 dag van 10u00 – 16u00
Prijs: €95,00
deelname is inclusief, koffie, thee, en werkboek

Meld je hier aan.

Scroll naar boven